Friday, April 18, 2014

Potai....potai....Sapo makan Potai...


Sapo makan potai...sila ngaku....ooo...x baik eh korang x ngaku...hehehe..aku x makan petai or ulam2 sekeluarga ngan petai ni...tp masak udang sambal petai aku letak sebab nakkan baunya je...aku x makan petai biasanya aku kutip letak kat pinggan abah..hahaha...dalam adik beradik aku pun yang makan petai adalah ibu si kembar tuh...adik ipar aku...itu je...mak abah memang makan la kan....aku xde de...x tau la..maybe sebab dari kecil x diajar makan ulam2 petai ni...x tau apa motif abah x bagi makan petai...dulu zaman sekolah abah akan cakap...jangan ngada2 makan petai sok bodoh sekolah...hurm...fikir balik teori tu betul ke...ntah la...bab bodoh pandai ni sebenarnya pokok pangkal kat diri sendiri jugak...kan?orang2 lama macam2 teori la...ada ckp makan bahan dalaman haiwan pun akan jadi lembab...macam teori aku plak ikut keperluan..aku perlukan bahan dalaman yang boleh mendatangkan sel2 darah merah untuk aku mcm hati ayam, limpa lembu..tp part lain2 dalaman tu xde la aku makan...yang mana doc cadangkan je...ye la korang aku ni kan lain dari korang yang normal..darah aku dah kena tukar masa sakit dulu so...kualiti darah aku x bagus...nak derma darah pun x boleh...x tau la pesal...pernah cuba derma..hehe..at the end darah tu buang macam tu je...kesian kan...
Eh korang perasan x gambar petai tu?its a real petai u know...yang peliknya Mak Tea Lady tunjuk petai kaler putih...eleh selaput petai tuh x dikopek kotttt kan....xde nya dia kata ko amik gambar..ko pegang....haah la you alls....betul la kaler putih....tu la cakap mak x nak percaya katanya...ye la..ye la....ambo percaya mak....ampun......

35 comments:

  1. petai la best woooo
    sambal bilis petai nyam2
    ish keliur plak hahaha

    ReplyDelete
  2. kaksura dah tua baru makan..tu pun yg dalam sambal tumis..kalau buat ulam memang tak ler..cantik pulak petai dalam pic tu..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA suka baunya aje kalau masak sambal tumis..makan idok ler..hehehehe

      Delete
  3. saya makan petai..buat rasa-rasa..sedap..petai ni ada kebaikannya tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..untuk awet muda kan..tp SA x suka...hehehehe

      Delete
  4. Replies
    1. ok...nanti dtg umah akak boleh jamu lauk ada petai eh...

      Delete
  5. Replies
    1. waaa..sally nak awet muda ni kan...

      Delete
  6. eden tak makan potai Kak Long oiii..
    Kalau masak sambal tumis udang + petai den makan.. tapi still tak makan petai dalam sambal tu.. actually aroma petai dlm sambal tu yang buat sambal tu KICK.. yummss

    ReplyDelete
  7. baru nk tanya tu tadi..ingt yg putih tu tadi buah perah..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Sa, wallah. fav suami sheila ni. sheila tak makan sangat. hehehee singgah menabung inti sini~~~

    ReplyDelete
  9. berbau potai blog SA ari ni hahahaha
    iols mmg suka makan potai
    mmg perfume paling natural baq hang hahahahaha
    tp iols organ dalaman cam limpa dan seangkatan dngnye xmkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...tu la...tp menarik sesekali kongsi bab ulaman ni...kan...

      Delete
  10. Dalam family farah abah sorang jer yg makan petai..farah tak suka sebab busuk.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. family akak ramai yang makan,...akak je susah nak makan petai...

      Delete
  11. saya pun tak makan petai..takde larangan pun..cuma ngeri sbb baunya kuat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. if rai ngeri SA lagi la..x leh tahan baunya..pas tu harum toilet tuh...oh tidakkkkk

      Delete
  12. kite x makan petai,, jering, kerdas.. tapi kalau ulam sayur2 tu peberet ..

    ReplyDelete
  13. Kita tak makan petai dan seangkatan dengannya. Uhuks, tak tahan bau (ngengada aje bunyinya kan...) Eh, memang betul yek petai tu kaler putih, bukan yang dah dikopek. Ingatkan tadi dah siap kopek tapi yang dah kopek kaler apa ek sebenarnya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupanya memang ada petai kaler putih...petai albino kot..hahahaha

      Delete
  14. shaye makan. 8angkat tangan ni8. cuma tengok waktu jgk. kalo hari kerja tak makan la. weekend ke, time balik kg tu makan juga la kalo ada. skrg ni dah susah nak dpt petai, mahal harganya.

    eh, cemana petai tu kaler putih. ajaib ni. rasa cemana.

    sorry la tadi saya terjah SA masa SA tgh rushing. hehehe... terkejut ke kena tegur tetibe dgn blogger picisan mcm lydsunshine ni. keke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. petai putih tu menurut yang makan tadi xde rasa petai..bau pun xde..ntah la x tau plak caner...

      mekasih sebab sudi tegur tadi...sorry x leh nak sembang lama2 sebab memang rushing...sorry jugak ari ni selekeh skit sebab kasual friday..ikutkan memang xde tp belasah je..hahaha...eh mana ada picisan...ok dah tu...

      Delete
  15. owh tak pernah tgk petai warna putih ni, selalu makan yg hijo je

    ReplyDelete
  16. x pernah tgk petai putih tu.
    sy suka petai.nak2 sambai petai udng atau ikan bilis :)

    ReplyDelete
  17. Eka memang suka gila petai!! Waaaa tapi petai putih ni tak penah tengok lagi.

    ReplyDelete
  18. Petai akak suka bakar gitu jew...sedappppp...

    ReplyDelete
  19. Dah lama x makan petai. Kalau makan je mesti trus ke tandas.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah