Friday, April 18, 2014

Resepi Ikan Rentung vs Nutella Strawberi...

Hi Bedah2 semua...kembali bersiaran di arena masak memasak dan hari ni nak diketengahkan resepi baru untuk korang...dipersilakan nak mencuba...x nak cuba x per x wajib pun...sila tengok sila lihat pas tu jangan salahkan aku eh...hahahaha.....just joking u olls aku dah terkena pagi ni dari group secretary punya whatsaap...
Kelakar giler aku tgok gambar dari FB ni...ntah sapa la yang kreatif leh jadikan resepi buat orang stress gelak...aku memang tgh stress sebab hidung ni penuh ngan lendiran yang aku menyampah...selsema la uolls...berjangkit ngan sapa ntah semalam ni...sekali pakej ngan sakit tekak yang baru nak menjadi...suara dah sengau2 skit dah ni...

Resepi Ikan Rentung


kalau nak cuba boleh jer....xde sapa nak marah..kan...mana tau lagi rentung lagi sedap...especially untuk kucing....

Satu lagi ni real nyer resepi...x yah resepi pun korang leh buat rasanya...kaedah2 sila tiru dalam gambar tu eh...x banyak bahan digunakan...2 bahan tu je...

    1. Strawberry
    2. Nutella

Cara2 buatnya > korang tgok la kat buah strawberry tu..adakah perlu dikorek isinya untuk dimasukkan nutella tu.??idok la teman tau....teman kalau nampak ni terus calit nutella kunyah je...rugi plak rasanya nak korek2 isi strawberry tu Bedah oii...strawberry tu dah la mahal...dah mahal sedap plak...calit jer la nutella tu lagi senang kan....eh...sukati korang la nak buat cemana..kalau nak dijadikan juadah hari raya macam x berbaloi je kan...mahal kot...tp kalau terlebih ongkosnya nggak jadi masalah dehhhh.....


terliur aku dah ni.....sodap eh lak aiiiii...

Selamat mencuba la ye kawan2...sapa yang dah buat sila la share step by step kaedah yang korang gunakan.....Aku? if rasa nak buat aku buat la nanti....

33 comments:

  1. xnah lagi goreng ikan jd rentung
    sllunye masak air dlm cerek..smpai kemek2..gara2 online haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA pernah...goreng ikan sambil dengar lagu guna earphone..leka belek2 hp terus terlupa..tau2 dah berasap penuh satu dapur

      Delete
  2. hahaha.. mcm tue punya resepi pun ada yer kak.. yang strawberry pulak buat mcm tue sedappp kot! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...strawberry tu memang menggoda kalbu..kan?

      Delete
  3. hehehehehehhe yg stawberi tu teliur habis,, yang ikan tu *tepuk dahi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepp jangan tepuk dahi,,kadang2 kita memang terlupa

      Delete
  4. grrr...sodap plakkkk yg bwh tuhhh..

    ReplyDelete
  5. penangan fb...

    tgk yg nutella tu terus belumba2 air liur meleleh... hantu coklat betoi

    ReplyDelete
  6. Resepi ikan rentung tu dah tersebar kan.....lucu dan kreatif orang yang postkan resepi ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini kalau mak mertua nampak confirm x lulus jadi menantu ni...

      Delete
  7. sayang ikan tu rentung..
    sedapnye strawberry nutella tu..aduihh..pernah nampak satu resepi kat fb..coklet dicairkan,masuk dalam bekas airbatu, masukkan strawberri seketul seketul..wallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn...hehehee...terliur plak SA ha...

      Delete
  8. wah semuanya keliatan enak banget tuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semuanya termasuk yang rentung ke? hehehehe...

      Delete
  9. Nutella strawberi tu nampak sedappppp ;D

    ReplyDelete
  10. haha resepi ikan tu memang tengah hangat kat fb skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun..akak dapat kat situ la dear..

      Delete
  11. wahhhh...strawberry dgn notella tue best...hikhikhik...

    ReplyDelete
  12. Cantik apa ikan goreng rentung tu. Still terliur tengok ikan seksi lagi walaupun dah rentung!

    Nutella + strawberi ni memang sedap. Kalau nak nutella lebih, korek ajelah strawberi tu tapi masalahnya sayang sebab strawberi tak murah yek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi MD...boleh plak cakap cantik ikan tuh..hehehehe.....

      Delete
  13. kalo saya nak makan stoberi cekelat, saya biasa guna coklat dairy milk cadbury yg bar tu. pastu masukkan dalam bekas yg tahan microwave, cairkan guna microwave then cicah macam cicah timun dgn sambal belacan. walla.

    ReplyDelete
  14. hehehe.. sedap je nampak ikan hat itam legam tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA pun cakap nampak sedap..hehehhe...ntah2 pahit KA oii...

      Delete
  15. ikan tentung tu yang tak menahan!! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hep...zaza x mo gelak..x mo ckp mcm tu..hahahahaha

      Delete
  16. ikan rentung tu tanpa GB pun saya mampu buat kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. ada gak dpt hari tu kat wasap. hihi
    hilang stress nengoknya kan :)

    ReplyDelete
  18. Uisshhhh..kalau ah rentung cam gitu berasap rumah wehhhh....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah