Tuesday, April 1, 2014

Throwback > Guangzhou Trip 2012

Restoran Abdullah

Lepas pi Ram Of Statue tu kami pergi makan...kat Restoran Abdullah ni...ok la..makanan Muslim..x yah nak expect sesuatu yang istimewa di negara orang eh...Hujan Emas di negeri orang...Hujan Batu di negeri sendiri lebih baik kat negeri sendiri kan...memang x makan sangat pun kat sini...mana boleh makan tu...aku makan la....ikutkan aku xde la masalah makan ke apa cuma...variety of food dia agak terkujat perut...hehehehe....last aku cite eh...

 semua pun dah lapar..
 kami yang bujang2 lepak luar kejap..aku nak amik gambar jer lebih...uncle jual buah berangan
 buah2 dia memang fresh dari ladang eh...ramai gak beli...aku x beli ponnnn
 buah berangan....dia goreng ke bakar xde la aku tanya...sebabnya dia x reti cakap omputih...
 suka tgok bas2 diorang..comel...
 buat muka sedih kenapa diorang ni....
 nampak x bas diorang tu guna kabel?aku pun x paham....
 ini la sebabnya kenapa perut kami2 ni terkujat....korang tgok la lauknya....ini cili besar...
 ini telur itik ngan tomato semata2

ini ayam goreng la...

TETAPI!!!!!

Aku jadi x makan sebab aku amik ayam...tgh sedap2 nak suap ke mulut...aku tgok ayam tu mcm pelik...rupanya kepala ayam siap ada paruh dan balung ayam....huwaaaaaaaaaa....
terus aku x jadi makan...kenyang terus perut ko....aku x tau la accidently terletak kepala ayam ataupun memang sengaja di letakkan...aku x nak ganggu orang lain makan...aku buat2 dapat call..padahal line mana ada kan...hahahahaha...aku keluar...beli buah...so..lunch untuk Day 2 aku makan buah je....balikdari Guangzhou ni...sebulan aku x makan ayam...huhuhu.....sekarang dah ok la...

19 comments:

  1. part berjalan tu best, tapi part makan tu memang payah sangatlah adikmu ini kak long...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..sebab tu akak bawak megi lebih...pas tu beli la buah2 kat tepi2 jalan tuh...

      Delete
  2. Replies
    1. berjalan memang seronok dear....hehehehe

      Delete
  3. hahahahaha.... serius lawak hoi. Memula tgk cili betul2 terkujat. Tgk telur itik dgn tomato pun terkujat. Part ayam tu... hoiii.... mmg tak tau nak cakap. Ada ke org yg makan kepala ayam kat sana.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..terkujat berok katanya kan...apapun pengalaman di tempat orang..maknanya tempat kita lagi bagus la kan....

      Delete
  4. alahaiii potong stim betul nak makan klu mcm gitu..
    kenyang terus perut kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus kenyang je Lyn...memang potong stim

      Delete
  5. tergoda tengok berangan yg besar tu

    ReplyDelete
  6. adehhh..potong betul..
    itu yg payah bila travel ke tempat org ni kan..

    ReplyDelete
  7. mak aihh kecur airliur tgk buah limau tu SA

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah limau dia nampak macam x masak..tp manis giler..sedap...

      Delete
  8. Kena bawa maggi lebih kalau holiday di tempat begini...

    ReplyDelete
  9. choyyy sangat. i baca pn rasa nak muntahh bila tau ada kepala ayam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inikan pulak SA yang makan....sib baik x masuk mulut lagi...

      Delete
  10. adoiiii potong stim nak mkn
    dah lah susah nak cari mkn kt sn kan
    sabo je lah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah