Thursday, April 17, 2014

Masak Kari pun Sodap!!!!

Dapat gambar2 ni dari family group whatsaap....pas tu abah call....wah..abah aku pun dah pandai dah sekarang beli apa2 siap suh amik gambar pas tu bagi kat aku....ini tidak adil...ini tidak boleh jadi...ini mendatangkan jealous......sabar jer la...bapak besarrrrr punya udang abah beli....eh pelik la...apesal time2 ni abah aku pi pasar eh...x keja ke dia? pencen lambat lagi....lupa plak nak tanya masa dia call td..MC kot...abah lately ni sejak accident ari tuh dia asyik x sihat....ah x per la..kang aku return call...

cubaan compare besar udang tu ngan HP beserta tajuk...udang besar bz nak jawab whatsaap

ni cubaan compare jugak....udang nak chill jap isap rokok...cheh...
hoiiii besarnya udang...dapat sedut tang kepala tuh....sedapnyaaaaaa....
aik...banyak ni je...mana cukup ni....

Korang kalau udang besar2 ni masak apa best?aku x kisah..janji sedap..kari boleh...masak lemak cili api pun boleh...yang enting aku dapat makan lebih...ini sebesen ni je mana cukup ni....harus beli 4-5 kg ni...baru puas makan...dah2 jangan nak mentamak plak kat sini eh...amboiii...tp siyes uolls...aku kalau bab seafood suka beli banyak2..makan biar puas xde la sampai ke sudah duk teringat2 kan....kan? korang camane?

43 comments:

  1. fuuuhhh..
    masak merah ni mmg syiok nie..
    makan pula panas2..
    mmg menggoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet sour pun sedap shark...tangkap leleh....

      Delete
  2. Sedapppp ni kak ;D Saya suka makan udang! ^_^ hee

    ReplyDelete
  3. wah besaq sungguh udang ni tapi saya tak berapa gemar udang besaq . suka makan udang kecik ja kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..ruginya lieya...xpe2 yg kecik lieya makan yang besar bg akak ok...

      Delete
  4. masak lemak cili api la!! sebab tak suka kari sgt...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess....boleh jer kan masak lemak cili api...

      Delete
  5. Kalau akak sambal je...SA akak pon suka sedut kat kepala udang tu manisssss je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay..akak leh gang ngan SA sedut kepala udang...

      Delete
  6. udang cam ni lau masak mee udang best woooooo haha

    ReplyDelete
  7. paling sedap masak lemak cili api la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...semua suggest masak lomak cili api ni..letak daun kunyit..walla!!!

      Delete
  8. suka juga seafood tambah2 sotong udg & ketam..hahaha..masak kari pun sedap nie..or goreng tepung..nyum nyumm

    ReplyDelete
  9. masak kari mamak style... masak lomak cili api... perghh memang molotup....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pun ok gak....uish x sabar nak balik esok ni...

      Delete
  10. syoknya dapat makan udang besar...skg udang tengah mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...udang tgh mahal..tp abah SA beli jerk...

      Delete
  11. nak sambal ... tapi kalau masak lemakpun sedap... tapi kari tak gemar sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sambal letak petai skit kan...huiiiii...makan panas2 ye x...

      Delete
  12. lemak cili api better kot dari kari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pas tu ajak SA makan sekali eh...yesss!!!

      Delete
  13. caption gambar tu kelako... hahaha... kite suka masak samballl.. sluurrpp.. air liur meleleh dah ni. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar2..nanti pi beli udang boleh masak...

      Delete
  14. I kalu... mesti buat udang sambal petai huhuu meletop punggong. sedap ni berebut gomol udang besar2 gini ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..best kan...x sabar i nak balik Seremban esok...

      Delete
  15. bapak bosa udang kak long oiii..
    udang besar mcm ni kalu kari pun sodap.. masak lomak pon sodap.. yummehhh sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan...bila zaza nak wat pot luck ni..jgn lupa ajak eh...

      Delete
  16. masak sambal!!pergghhh...atau goreng garing ...nyumsss cicah cili..pergghh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish...banyaknya....hurm...best kan....

      Delete
  17. SA, lawak je abah SA amik gmbr nak compare dgn lighter. Udang besar camtu berapa hingget sekilo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang amik gambar compare tu adik Ipar SA Lyd...hehehe...x tau la tadi abah ckap total RM58 hengget dia bayar...

      Delete
  18. msak lemak cili padi pun sedap ni..

    ReplyDelete
  19. Favorite ni, SA. Manalah boleh beli sebekas gitu. Kalau saya, saya seorang aje yang melantak sebekas besar tu. Enjoy dulu lupakan kalori ... Tapi udang sekarang mahallah, kalau besar gedabak gitu mana boleh dapat murah....Masak kari paling best :)

    ReplyDelete
  20. udang masak apa pon best kak :)
    nak2 kalau udng galah masak tempoyak
    ini buat mee udng pon layan ni .hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah