Tuesday, April 22, 2014

Ikie dah Jadi Abang!!!

Moment2 indah Ikie tunggu ibu dia nak lahirkan baby...mula2 memang kesian la kan...pas tu Sabtu Ibu nya dah kuar tanda2 nak bersalin dah...memang dari awal proses ke hospital memang Ikie ikut abahnya...x sabar sebenarnya dia nak tunggu adik dia keluar...he was expecting for baby boy kan...hahaha...memang aku x leh gambarkan la bila dia tau adik dia baby girl...huhu...masak nak menjawab Ibu ngan Abah dia nanti...

mula2 Ibu masuk ward dah 3cm bukaan...so relaks lagi duk dalam ward...sabar jer la...siap boleh snyum2 tuh
nie Ikir bengang sebab lauk hospital x sedap...tawar katanya
Ibu duk dalam ward Ikie balik rumah pau Abah beli pizza....
masa ni tunggu Ibu dah masuk Labor room...nampak dia risau...2 hari dah x pi school...xde sapa nak uruskan dia sekolah...
bila adik dah lahir..dia plak malu2 nak cium adik...

Ibunya cakap macam sedih plak tgok Ikie macam lain je bila dah nampak adik...dia macam pandang je pas tu macam mengasingkan diri...biasa la kan...sebelum ni dia sorang je...now dah ada adik...dia nak tunjuk la sikap abang2 dia tuh tp macam memalu...sedih plak ibunya...ish..aku yang type ni lak yang tacing...terus teringat Dania..Jumaat lepas dia pesan...mama kalau mama kawen nanti kan..pas tu dania dapat adik kan..mama namakan Fatah Amin tau...sejuk je nama tuh...senang nak ingat..senang nak sebut...erk....ok..ok...kita tukar topic...topic Dania ni x leh pakai..dah kenapa nak letak nama tuh...ngeri la mama mendengar nak oiii......

13 comments:

  1. Dania dah teringin nak jadi kakak tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang dah jadi kakak pada 2 adik kandungnya...mak tiri dia punya anak kan...hehehe...pas tu dah ada sepupu2 kan...tetiba nak adik dari perut mama dia sendiri...oh tidakkkk

      Delete
  2. hahahahaha comelnyer nk letak fatah amin.. hahahaha btw tahniah ikei jadi abang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fatah Amin ni sapa erk...mcm biasa terdengar plak nama ni...pelik ni...

      Delete
  3. hahaha.. mama takut nak dpt adik naper plak?

    ReplyDelete
  4. amboi ikie dah jadi abg. Takleh lari dari rasa tersisih tu nnt.

    Fatah Amin ke? Dah kalo adik pompuan cemana? heheh.

    ReplyDelete
  5. wahhh dah beranak hahaha
    lega dah eh hahaha
    abg danish iols pulak xsabar2 suruh iols beranak cepat
    katanya nak jaga adik wahhhh gitu haha
    tahniah pada ikie

    ReplyDelete
  6. fatah amin??? kemain dania.. advance gitu..

    ReplyDelete
  7. Sementara nak biasa dengan kehadiran adik, mula2 manja2 la skit kan, lepas tu sure ok dan makin sayang kat adik :)

    ReplyDelete
  8. wahhh.. Dania daa siap simpan sedia nama .. "Fatah amin" ? pandai Dania pilih =D

    ReplyDelete
  9. sementara nak biasakan diri dgn org baru :)

    ReplyDelete
  10. Congrats abg Ikie... dah jadi abam skrg..
    jaga adik baik2 tau.. :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah