Wednesday, April 9, 2014

Misi mencari Ikan Segar

Last week kan yang aku gebang2 pi Kuala Sungai Baru tu kan...haaa...pi cari ikan segar uolls...selalu pi Muar..tp emmandangkan adik aku dalam pantang so x leh nak pi jejauh...kena la pi yang dekat skit...eh dekat ke...biar betul dekat kan...hahaha...Kuala Sungai Baru ni part of Melaka but sempadan NS...mcm mana tu...entah x tau la aku cane...korang pandai2 la faham eh...gerak dari seremban kul 9am - sampai around 10.30 am...sarapan pun area PD

 kena serbu
 ikan baru yang nelayan hantar
ikan kering

Yang buat aku menyirap tuh...masa aku mula2 sampai memang xde orang...bila dah pilih2 sekali tgok belakang gerai ni kena serbu...terus aku rasa...laaaa....dah kenapa...td xde orang....aku pandang mak...mak pandang aku...sib baik ikan yang aku nak tu memang dah asing awal2....kalau x sure diorang rembat jugak...puasa hati la...aku beli ikan Mayong sekor RM14per kg, Sotong, udang , kerang dan ikan pari tuka...total damage RM150++...x sampai RM200...hujung bulan ni abah nak pergi lagi....seronok katanya....x sangka area Pengkalan Balak tu memang pantainya sangat2 cantik.....ingat nanti nak berkelah kat situ jugak la...just silap aku x amik gambar area pantai...kalau x sure boleh tepek kat sini....


16 comments:

  1. kalau boleh kan kak,hari hari nak beli ikan pasar yang segar..baru sedap bila makan..

    ReplyDelete
  2. ikan fresh dan segar..puas hati.. :)

    ReplyDelete
  3. Ikan mayong tu telor dia sedap. kalu kami sebut ikan bagok

    ReplyDelete
  4. Kalau area Kuala (kami orang tempatan panggil Kuala jer), memang murah dan fresh. Tapi kena pergi rebut awal2 pagi la....

    ReplyDelete
  5. Puas hati beli ikan segar, macam2 ada pilih ja mana yang suka.

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya. Mmg heaven la kan kalau dapat ikan segar ni.

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya. Mmg heaven la kan kalau dapat ikan segar ni.

    ReplyDelete
  8. sedap ikan fresh kalau masak ni.. saya ni asyik beli ikan dah siap pack kat supermarket jer.

    ReplyDelete
  9. mmg best bila berbelanja ni tapi tula,, muja kurang sikit ngan yang namanya ikan,, hehe

    ReplyDelete
  10. perghh.. ikan segar, mmg sedap laaa makan.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. Waaahhhh...syok kalau pilih ikan segar2 nih...

    ReplyDelete
  12. kalo dapat ikan segar... fuuuhhh, memang berebut.. masak pun senang hati kan...

    ReplyDelete
  13. Khusyuk sangat membeli sedar-sedar dah ramai orang..hehe

    ReplyDelete
  14. sedap ker ikan mayong tuh?? tak pernah makan pun ikan yg pelik2 ni..

    ReplyDelete
  15. kalau i pn rambang mata tgk ikan fresh3.. rasa nak beli semua je.. hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah