Tuesday, April 15, 2014

Throwback Guangzhou Trip 2012

Apa yang menarik sangat entry ni?Kami sebenarnya x makan kat sini...kami makan kat restoran lain area kawasan ni...tapi kat restaurant ni ada jual mee tarik dan mee ala2 kuew teow sup halal yang special..nak kata mee udon bukan...aku pun x tanya lebih2 sebabnya masalah komunikasi ngan diorang ni which is none of them yang pandai english...x per la...kita jadi itik ngan ayam ok...pakai bahasa isyarat...

x tau la apa tekniknya ni...tp rasanya ni la traditional teknik yang diorang guna untuk nampak lebih menarik kan...
perasan x tangan mamat ni blur x nampak dalam gambo ni...laju betul dia proses menda ni...
mee ni macam kuew tiow soup dan ada gak mee tarik...eh..ada pelbagai sebenarnya la..depend pada pilihan korang...yang penting HALAL...nampak logo halal tu?
owner kedai..aku sibuk amik gambar dia sibuk nak enterprem...

Ramai yang cuba mee ni bungkus bawak balik hotel...aku x cuba ke? x la uolls...sebab aku benda2 pelik aku x makan...cukup la aku makan menu yang sama kat restaurant tingkat atas deretan kedai ni...menu pun ala2 sama so aku x amik gambar pun...hehehe...kang up gambar yang sama korang plak bosan..but...to tell you the truth...banyak sebenarnya restaurant makanan halal kat sini..ada pelbagai pilihan but...yang kami pergi tu yang Travel Agency dah booked kan...so x de pilihan...agak2 nak makan sedap kena la keluar belanja sendiri...yang dah diaturkan dah tentu2 termasuk dalam pakej...

Aku agak bz sikit today...i will catch wit u all later ya....

13 comments:

  1. Sana banyak juga orang Islam jadi makanan mungkin senang didapati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..makanan islam memang senang didapati tp sygnya...diorang masak style diorang la...hehehe

      Delete
  2. mungkin kt sana ramai muslim kot, tu yg g mana2 senang dpt makanan halal..bila la kami dpt ke sana agaknya ye..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah dear...ada rezeki sampai la...leh ajak SA sekali lagi...

      Delete
  3. kalau rest halal tu ownermya islam ke

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. rasanya la Cik Lily...ada banyak jenis...dari doh yang besar tu..leh jadi mee tarik..leh jadi kuew tiow leh jadi dim sum..x tau la cane

      Delete
  5. Replies
    1. memang menarik Lieya cuma sayangnya akak x cuba plak..

      Delete
  6. eh eh sblm iols bc..npk 1st pic tu cam kaki org je
    rupanya mee ek hahahaha
    iols pun x berani nak mkn kalau gitu rupanya hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah