Friday, April 4, 2014

Intan Berlian di Jejari.....

Kawan2 opis...dapat habuan bonus semua pakat beli barang kemas...xde la semua tp yang pastinya bertukar la jari jemari tu dengan kilauan yang baru kan....ada yang beli Pandora sampai ribu2...ada yang beli gelang emas...cincin emas berlian bagai....huiiiiiii....masyuknya.....tp kenapa la aku ni xde rasa nak beli semua tu erk?pesal erk?tp betul la orang kata emas ni pelaburan...memang kena ada...at least bila sesak2 boleh hantar ke pak aji kan....aku ada la barang kemas...tp x banyak la...setakat seurat dua tu ada la...tp aku x berani pakai kat KL ni...waima kat mana2 pun...aku risau kena tetak...x pasal2 hilang jari...kot kena sembelih? oh tidak....nauzubillahiminzalik.....

santek angat tau....tp ni bhikan jari aku...jari kawan2
yang ni pun cantik.....

Kagum la...masing2 dapat bonus beli macam2 barang kemas...aku jer x beli apa2 lagi, bukan x nak reward diri sendiri cuma aku x berapa suka barang kemas......x reti aku nak menghabihkan duit ni...duit aku more to anak dan family....apa yang perlu aku langsai aku langsaikan dulu...ada lebihan dah syukur alhamdulillah....orang dapat duit bonus semua suka..aku ni lain plak...aku risau...aku takut ....paling2 pun aku simpan dalam bank..agak nak guna baru ambik...bukan la kedekut...buat masa ni belum ada apa2 keperluan untuk guna...entah la...aku memang macam ni kot...esok je aku nak bawak anak dara aku tu pi shopping apa yang patut...kang ada plak ckp aku poyo berlagak dapat bonus x reti nak beli apa2 kan...poyo berlagak kat blog konon2 pandai simpan duit kan...bukan.....bukan itu maksud aku...maksud aku aku x macam orang lain dapat duit bonus happy giler dah macam2 ada dalam otak nak beli apa pun kan...macam aku aku settlekan apa yang patut untuk in the future aku x payah nak risau2 dah....haaaa...itu maksud aku...ada la untuk diri sendiri but more to family....simpanan tu perlu untuk masa akan datang...kita ni gaji bukan puluh ribu...kalau x sendiri beringat sapa lagi nak ingatkan....


16 comments:

  1. bwtul tu kak kita kena beringat untuk diri sendiri... lagi2 jenis survivor macam kita... tak adalah sok2 kalau dah ada masalah atau masalah jiwa sibuk gebang kat blog kannn??? sampai habis isi luar dalam rumahtangga semua nak expose... gila glam or desperate attention seeker apa? ahaksss....

    ReplyDelete
  2. sangat setuju along, tapi beli la something utk diri along jugak walaupun tak mahal tapi adalah jugak merasa barang sendiri dari duit bonus sendiri :)

    ReplyDelete
  3. Samalah dear.....selalunya anak2 dan keluarga lebih diutamakan... :)

    ReplyDelete
  4. Itulah.. Bila de fmily jrang fikir utk diri sendiri... Sy pun jns. Mnt brg kmas..

    ReplyDelete
  5. Betul tue akak.. kena beringat jugak kan.. farah pun kalau dapat bonus 1/2 daripada tue akan buat simpanan jugak.. =D

    ReplyDelete
  6. bagus kak pikir tuk masa depan..zee dok bajet2 nak wat gitu tapi terbabas selalunya..bernapsu jer bila ada duit..but napsu pon tuk anak2..nak reward diri tuk barang kemas ni belom lagi..

    ReplyDelete
  7. samalah..akk pon tak suka sgt emas2 bagai ni, ada beli tapi untuk pelaburan, tak pakai sgt...

    bonus selalu simpan dlm bank anak2

    ReplyDelete
  8. ala mimi tak dpat pbonus lg..kata nya bulan 4...mcm2 dah ni hahaha

    ReplyDelete
  9. I masa balik kampung hari tu memang letak dalam list nak beli emas (wahh bajet macam duit juta2) sekali tak sempat macam busy betul kononnya. Yer la, pelaburan kan, tapi I pun macam u, tak reti la nak pakai... especially emas.

    ReplyDelete
  10. bila dapat bonus, perkara utama anak2.. lepas tu baru fikir diri sendiri.. tak banyak sikit mesti nak bagi reward jugak untuk diri sendiri..

    ReplyDelete
  11. bila dpt byk habis byk kan. Tapi tu lah kekadang kena beringat gak..
    kena ada saving.. buat time sesak2 nnti..

    ReplyDelete
  12. Betul bagus tuh...sy pun dpt bonus xpikir lgsg naa beli brg kemas ke ape sbb jnis xbrape minat...kalo nk pakai pun cincin or gelang jer...nih pun cincin buat terperuk kt umah..rsr nk pakai pakai kalo x biarkan...kalo dpt bonus memg sy lgsaikan pe yg ptut...seronok tgk.kao org lain shopping sakan dgn duit bonus tp kalo sy still beringat ingat...beli mana yg perlu...kdg kdg duit byk bis kt anak anak n makan...rsrnye lg puas ati...

    ReplyDelete
  13. bertuah ounya ofismate. amik gmbr tangan kawan2 letak kat blog. heheh.. tp ofismate SA sgt supporting. malakoff dah dpt bonus ye. esesem belum lagi. tgh menanti dlm debar gitew.w.

    ReplyDelete
  14. Bagus SA ni sentiasa beringat. Ni belum dpt bonus lagi dah tersenarai bukan main panjang list barang untuk dibeli :) Saya pun tak minatlah emas ni. Sakit mata nampak berkilau di badan. Tapi kena ada juga sebagai pelaburan katanya. Manalah tahu kot-kot terdesakkan ...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah