Wednesday, April 30, 2014

Harumanis Perlis Sweet Sungguh Housemate

Balik kerja semalam kan...sampai2 jer rumah buka pintu bagai...terus terbau harum semerbak harumanis...tu diaaaaa...ataih meja ada satu bowl besar Harumanis Perlis...ghupernya housemate balik kampung...patut la x nampak...siap letak notes lagi tau..so sweet...thanks so much Fuza...

nampak macam x masak lagi...tp dalam bila kupas dah kuning sesangat dah...
sweet kan?

Harga mempelam harumanis ni memang mahal ye korang semua...kalau beli online lagi mahal rasanya...
ni balik Seremban kang ada sekotak lagi Harumanis dari Perlis..boypren si kudut kirim....yang tu besar2..harus la aku suruh simpan barang sebiji 2 kan...x simpan ada yang kena sumpah jadi mentadak mentadu kang...jaga2 si kudut...xde kalu hang siap...cheq suruh hang pi carik dan2 tu jugak na...

46 comments:

  1. xdapat2 lagi mkn harum manis ni..kat pasar sini memang x pernah jumpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasar mn tu..harumanis ni byk kat perlis dik...

      Delete
  2. buat mkn dgn pulut sedap dik oi..terliur dah nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka mkn mcm tu je..x suka mkn ngan pulut..hihi

      Delete
  3. untunglah orang tu dapat makan harum manis lagi...hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next week housemate balik kg lg...dia ckp insyaallah dia bwk lg

      Delete
  4. nnt ptg sally sampai ye..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tinggal kulit ngan biji je eh...haha

      Delete
  5. siyes sedap..yg ori punya mmg mahal..esk balik kg dpt la makan yeaahhh..myhometown perlis..:)

    ReplyDelete
  6. ramai dok bercerita pasal harum manis ni..terliur pulak..tak pernah rsa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...tgh musim ni...x sure dia ada pasarkan kat area kl ke x

      Delete
  7. wah rezeki, untung dapat housemate murah hati ni.

    ReplyDelete
  8. wah sedapnye... lame gile tak makan nih :D

    ReplyDelete
  9. Belum berkesempatan makan pelam harum manis.. Bila nak beli jer musim buah harum manis dah habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sempat beli skrg sbb tgh musim

      Delete
    2. Salam
      Saya ada jual harumanis.
      pos & COD area Batu Caves / Kg Pandan

      RM25/kg

      Kalau berminat roger sy cepat nani 0195593135
      Musim harumanis dah nak habis dah ni ;)

      Delete
  10. dah menjejeh dah lidah iols sebut pasal pelam ni
    huwaaaaa mn nak cari pelam..oh pasar malam rini adalah moh kita terjah cari pelam harum manis hehe

    ReplyDelete
  11. kat Perlis jer ke yang boleh dapat buah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. X tau plak ada dipasarkan area kl ke x ema...

      Delete
  12. baik hatinya bf sikudut bagi pelam harumanis gak. amik hati bakal mentua ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi..rezeki yg ada di panjang2kan Lyd...

      Delete
  13. Biasanya yang dalam kotak tu kualiti gred A.

    ReplyDelete
  14. Sedapnye! Lama dah tak merasa harum manis...oh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena la hafiz pi cari harumanis ni...

      Delete
  15. untung le dpt housemate org perlis. hihi
    merasa jugakkan :)

    ReplyDelete
  16. nak laaaa jugak!! boleh ke? ke dah abissss... hehehehe

    ReplyDelete
  17. Harumanis nie setahun sekali je musimnya... bulan 4,5 6 jek... kalu kt kg jual sekilo rm18.00 ke atas... tp kalu kt tepi jalan besar tua sekilo rm30.00... sekilo pon mau 2 bijik jer dapat... celah taik gigi... huhuhu... ramai org mita kirim dari saya tp sy x layan coz nak pos tu yang mahal balik... so if nak mkn mai ler dtg bcuti di perlis... hukhukhuk...

    ReplyDelete
  18. untungnya dapat housemate yang sangat prihatin.. hbaik hati pulak tu panjangkan rejeki pada kawan2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah