Wednesday, April 16, 2014

Baby Red Tercedera


Alahai....kesian kat baby red kami...semalam sikudut call cakap hujan ribut kat Seremban, kilat sabung menyabung pas tu ada kawan opis dia nampak ada tiang letrik ke tiang apa ntah tumbang dan hempap baby red, kejap2 tu jugak si kudut whatsaap aku, kelam kabut dia...nak keluar opis x berani sebab hujan lebat...kang x pasal2 rentung kena sambar kilat kan..hish penat aku plak yang mengamuk ngan si kudut...memang la risau tapi dah nak keluar pun x leh kan....x lama lepas tuh kan...tetiba dapat gambar ni...lor...x kemek tp cacat skit la kat bumper kena tiang tu....huiiii...nasib baik...memang x leh wat apa la...kalau nak ok kena spray balik which is melibatkan cost jugak kan...sib baik x kemek...kalau x confirm si kudut meraung....rasanya x kemek ni kan...tgok gambar macam cat tu je terkopek kan...harap2 x la...eh...risau jugak tau...kalau rosak payah la nak kemana2 dah...


19 comments:

  1. kite dah terbayang tiang letrik hempap kereta, bumbung kemek dah... T___T nasib baik cacat sikit je...

    ReplyDelete
  2. Hihihi...teringat zaman mula-mula pakai kereta. Calar sikit aje dah nangis-nangis telefon arwah abah, mengadu nasib :)

    Rasanya tak apa-apa Baby Red ni. Sikit aje. Tapi kalau hujan ribut dan petir sambar menyambar, memang saya pun ngeri nak keluar.

    ReplyDelete
  3. sy ni kat opis parking azab majoriti kereta kat sini klu tak park bebetul memang akan kena calar .. bab tiang tumbang belum lagi terjadi...

    ReplyDelete
  4. susah nak tengok kak long sebab silau cahaya... tapi tak kot? hopefully tak lah...

    ReplyDelete
  5. Sikit je...InsyaAllah tak apa2. :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah takde sesapa yang tercedera..lebat jugak rupanya hujan kat sana rupanya...btw, pasal domain tu nanti kalau akak nak buat bagitau laa, nanti sy boleh tolong guide, senang and sekejap jer..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. skit jer tu kak..sy punya kete xsampai setahun dah calar balar..hehe

    ReplyDelete
  8. mcm tak brp nampak ..
    kty pun sejak 2 menjak ni risau kalo ujan nak parking kete bawah pokok ke tp tiang ke.
    takut jatuh kena kereta..sbb ujan sejak 2-3 menjak ni lain mcm skit.

    aritu masa g jalan tar..parking kete depan campbell ada kerete tu elok je kena hempap pokok..tuan kereta besh je g soping ..balik mesti meraung .tgk kereta kena hempa..

    ReplyDelete
  9. rasanya takde apa2 tu nok...yang paling penting takde melibatkan nyawa...yang itu bahaya...

    ReplyDelete
  10. wpun nk skit je tu tp yg skit tu rs gerammmmm je
    nak cat baru mmg makan kos lah

    ReplyDelete
  11. nasib tak teruk sgt. kalau tak melayang rm.

    ReplyDelete
  12. mcm sikit je tu.. kalau dari pandangan mata kasar x perasan..
    dulu masa tahun 2008 kereta Nizam pernah kena landslide dkt parking opis dia kat damansara.. itu lagi mengeciwakan.. lps dah repair then smpai skrg ok..
    baru2 ni kan kereta i plak kena banggg.. teruk sikit lah dari kereta si kudut ni.. sobs :-(

    ReplyDelete
  13. Akak 2 minggu keluar kereta plastik bungkus pun ada lagi habis bumper belakang terkopek cat tapi nasib baik tak kemek. 2 minggu pertama tengok sakit hati lama2 dah tak heran dan sampai sekarang bumper tu dok gitu jah dan 6 tahun....ahahhaaa...

    ReplyDelete
  14. walaupun syg kat baby red, syukur sebab tiada yg cedera kan? Kalo kemalangan kat jalanraya lagi le takut.

    ReplyDelete
  15. sikit je tu asalkan pemandu slamat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah