Tuesday, April 15, 2014

PRADA MILANO....BUKAN MILIK AKU....

Assalammualaikum....ohoiii...hari ni ini nak citer bab kesukaan wanita...idaman wanita yang sememangnya wanita x akan boleh dipisahkan dengan 2 benda ni....Mana2 pergi mata kita memang x terlepas pandang pada 2 item ni kan? correct me if im wrong...aku la salah seorang yang sangat meminati handbag dan kasut...selama aku bekerja dah boleh bukan kedai kot kalau bab2 kasut or handbag ni...tp yang buat sedihnya...handbag kat bawah tu memang aku minat jenama dan designnya...tp harganya x mampu aku miliki....giler kot kalau harga sebuah handbag dah boleh bayar deposit rumah kan...baik aku beli rumah...handbag bila2 boleh rosak...tp kalau bag berjenama of course la boleh di baik pulih....ada warranty kan?
PRADA MILANO milik seorang kawan...


Kasut ni pun aku x dapat nak pakai de...bukan apa..masa zaman aku kerja PR dulu boleh la pakai kasut rupa cenggini dan tinggi cenggini...5 inch tuh...ni kalau pakai jugak mau tersungkur aku terperosok dalam longkang...kasut paling tinggi aku pernah pakai pun 3 inch je...hehehe....sekarang selesa dengan wedges...wedges ok sebab potential untuk tersungkur tu xde...adakala rindu gak nak pakai kasut tinggi...tp tu la...dah berumur ni...x terdaya nak balance badan macam mana...lama giler aku dah tinggalkan sessi pemakaian kasut tinggi....koleksi yang ada pun x pakai2...ada yang rosak ada yang dah bagi kat sepupu sepapat....tengah tunggu Charles& Keith bukak kat NuSentral...x sabar nak shopping kasut....itu je la jenama mampu milik aku...hahahaha...paling mahal setakat ni kasut Carlo Rino ngan Aldo.....nama nak beli lagi mahal....aku kena fikir 80 kali.....

Korang perasan x gambar2 aku dah ada watermark? kenapa?terlebih rajin ke....sebabnya...gambar2 tu bukan milik aku....milik orang lain....especially part item yang aku kongsikan di sini...kalau milik aku..ada gak watermark tp ikut kerajinan nak edit la...takut pencuri gambar ke...x takut..but...nasib dia la kalau dia curi gambar kan....of coz kena hamun ngan aku...pas tu ko jawab la ngan yang kat atas tu...kat dunia kau lepas..kat SANA nanti ko jawab la sendiri...hehehhe...

29 comments:

  1. SA...Umi Qi pun pencinta hand beg dan kasut...sekarang ni suka baju keje plak...haishhh hahaha...sama lah watermark tuh penting dh...penat lelah kita amik gambar original...bukan ciplak...diorag sesuka je amik kan...mmg nak kena ar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la umi qi...SA pun pencinta handbag to bukan la all out utk bag kan.....baru sekarang jer SA buat watermark...bukan apa..x nak orang curi gambar..

      Delete
  2. ema beli handbag paling mahal pun harga seratus lebih jer...tak sanggup nak keluar duit lebih dr itu semata-mata utk handbag sebiji je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..SA bag paling mahal pun Guess...i bought kat Pavi harga RM400, itu la last beli...now masih elok lagi..itu jugak usung ke bulu ke hilir..

      Delete
  3. Aku pun jarang2 letak watermark...org curi dia jeba tanggung sendiri lah kan.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 kita x cukup masa nak edit...kan...pas tu bila dah edit gambar jadi x cantik dan resize kan....hurm....

      Delete
  4. handbag & kasut mmg x dapat dipisahkan dgn org ppuan.. lumrah kannn.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beul tu zaza..tp SA xde la shopping every month even SA memang dealer Hnadbag

      Delete
  5. Akak galas beg sandang mai kerja sennag boh semua barang usung sana sini...ahahhaaa... No more kasut bertumit tak baik untuk kesihatan tulang belakang (lah sangat)...ehehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu SA macam kak jun jugak,.tp bopren kutuk..terus pakai handbag...

      Delete
  6. uithhh kasut tu gerun hahahaha, dulu keje hotel kene pki hills smpi sakit kaki.. hahah skrg pakai selipar je senang hahahaha :) follow u back kakak cantik! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. menakutkan kan? akak x sanggup pakai de...thanks dear.....ala awak pun cantik la...

      Delete
  7. perghhh..handbag prada tu..mmg tidak la nak abiskan duit kt situ semata2..cukuplah alfio raldo, carlo rino, bonia, sembonia yg berjenama tapi murah jugak harganya..kasut tinggi gitu? mmg tidaklah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ngan i dear...xde la nak berhabis untuk handbag or kasut..memadaila apa yang ada...eh SA pun dealer Alfio Raldo tau...hehehhe

      Delete
  8. mata akakk lebih tertumpu pada background bag tu.
    Ada 3 tupperware isi kekacang & 2 bungkus nasi lemak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...dah tentu2 amik gambar kat pantry pagi tadi...

      Delete
  9. membalas jejak dr semen MD..follow here

    ReplyDelete
  10. hihihihi...sy pon dah makin jauh dgn high heel. faktor ketuaan dan saiz mungkin.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la..SA pun sama...itu la faktor yang sebenar...

      Delete
  11. mampu ikut budget gak.. tu pun kena menabung dlu baru dpt beli yg branded..
    sesekali nak merasa hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyn dah beli Furla tu kan? hehehehe.....along kalau menabung pun bila dah cukup..nak beli tu macam x sampai hati..acaner tu?

      Delete
  12. Cantik yea beg dan kasut tu...hihihi

    ReplyDelete
  13. gegirl mmg suka kan benda2 mcm ni

    ReplyDelete
  14. giler cantek wooo kasut ngan beg tu
    tp la ni x leh pakai kasut cengitu
    sbb iols ni rmi anak..x terkejar nti haha

    ReplyDelete
  15. Cuba cerita sikit perempuan mana yang tak minat kasut dan beg tangan? Nak berkawan dengan orang macam nilah :)

    Saya pun dah lama tak pakai heels 5 inch ni. Kalau pakai pun adalah dalam 5 minit aje, dari kereta ke pejabat. Lepas tu tergeliat rasanya pergerakan. Saya pun setakat hari ni belum terliur tengok beg tangan harga ribu-riban, cam sayang aje duit. Kalau dah jadi billionaire nanti tak tahulah, mungkin gak beli rumah khas untuk koleksi beg aje :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah